Въпреки новината, че южнокорейският електронен гигант Samsung планира следващата година да съкрати броя на произвежданите смартфони, налице са слухове за планирано представяне на нови евтини модели.

Според доклад на изданието SamMobile, корейската компания ще представи два нови евтини модела през следващата година - Galaxy E5 и Galaxy E7.

Двата нови смартфона се очаква да са много близки до моделите Galaxy A5 и Galaxy A7, които също се очаква да бъдат представени съвсем скоро.

E5 ще разполага с 5-инчов дисплей с резолюция 720 пиксела, 8-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна камера, процесор Snapdragon 410, батерия със заряд от 2300mAh, 2 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет. Той се очаква да е с последната версия на софтуера Android 5.0 Lollipop.

Моделът Galaxy E7 може да е с доста сходни технически характеристики, като се очаква да е с 5.5-инчов дисплей с резолюция 720 пиксела и значително по-добра 13-мегапикселова задна камера, както и по-мощна батерия от 2 950 mAh.

Все още не е ясно дали моделите от серия Е ще са с метално тяло, подобно на моделите от серия А, или ще са от пластмаса.

Очаква се те да бъдат представени на излошението за потребителска електроника CES 2015 година през януари.