Клиентите на УниКредит Булбанк могат да се възползват от финансиране за саниране на жилищни сгради при по-ниски лихви. Предложението на банката е свързано с проекта на Министерството на регионалното развитие (МРР) „Енергийно обновяване на българските домове“.

Заявления за финансова помощ за обновяване за енергийна ефективност по проекта се приемат в министерството до 15 януари 2015 г., тъй като строително-монтажните дейности по жилищата трябва да приключат до 31 октомври на 2015 г.

За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ от 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда/блок-секция (разходи за строително-монтажни работи; изготвяне на технически/работни проекти; оценка на съответствието; авторски и строителен надзор; разходи, свързани с въвеждането на обекта в експлоатация; разходи, свързани с набавянето на необходимите разрешителни документи).

По проект „Енергийно обновяване на българските домове“ може да се кандидатства със сгради, чието проектиране е започнало преди 26 април 1999 г.

УниКредит Булбанк финансира останалите 25% от проектите за саниране на жилища чрез целеви потребителски кредит за физически лица за финансиране необходимото самоучастие на клиентите, кандидатстващи по проект „Енергийно обновяване на българските домове“.

Сдружението на собствениците може да се възползва от 0.5% отстъпка на лихвения процент, ако е клиент на УниКредит Булбанк. Заемите се отпускат със срок на изплащане от 3 до 120 месеца при максимална сума от 50 хил. лв.

За кредит за саниране на жилищна сграда се кандидатства с лична карта и удостоверение за участие в програмата на МРР. Клиентите на УниКредит Булбанк ще получават отговор до 2 часа дали са одобрени за финансиране на предоставения от тях проект.

При одобрение на потребителския кредит банката издава удостоверение за одобрен кредит, което да послужи пред Министерството.