Множество фенове на Формула 1 участваха в онлайн търг на стотици артикули на британския отбор Маруся, след като той бе поставен под административно управление по-рано през годината.

Предният спойлер на колата на пилота Мак Чилтон бе продаден за 15 000 паунда (23 569 долара) в първия ден от двудневния търг. Предлагат се и хиляди други артикули, в това число още части от болидите, инструменти и дори ремарке, използвано за транспорта на колите.

Досега бяха продадени задният спойлер на колата за 5 000 паунда, гуми за 5 750 паунда и един от екипите на Чилтън за 350 паунда.

Продажбата идва близо месец, след като отборът на Маруся бе поставен под административно управление, с което бяха закрити 200 работни места. Това бе вторият отбор от Формула 1, сполетян от такава съдба, след като Caterham мина по същия път през октомври.

Маруся влезе във Формула 1 с името Virgin Racing през 2010 г., а името бе променено на Маруся през 2012 г.

Отборът спечели първите си точки в състезанието за голямата награда на Монако през по-рано през годината, след като техният пилот Жул Бианки завърши на девето място.

Бианки обаче катастрофира сериозно по време на състезанието в Япония по-рано през годината, а от Маруся участваха само с един болид в състезанието за голямата награда на Русия, което бе следващото в календара.

След това отборът пропусна три други състезания, което сложи край на сезона им.