Канадският производител на смартфони представи вчера новия си модел Classic - на него са възложени надеждите за спасяване на изпадналия в затруднение производител на мобилни устройства.

Новият модел най-вероятно ще изглежда познат на феновете на марката. Той е със същата физическа клавиатура, с която компанията придоби популярност преди години.

От BlackBerry са заложили също така на издръжливостта на батерията, която според Джон Чен, изпълнителен директор, е с живот с 50% по-голям от този на популярния модел Bold.

В същото време интернет-браузърът е три пъти по-бърз от този на предходните модели с физическа клавиатура.

Въпреки че смартфонът е със собствена операционна система, потребителите ще имат достъп до приложенията за Android от магазина на Amazon.

Моделът Classic е с квадратен дисплей от 3.5 инча с резолюция 720 x 720 пиксела, като разполага с навигационни бутони. Смартфонът е захранван от двуядрен процесор Qualcomm, който е относително стар от 2012 година и е с 2 GB оперативна памет.

На разположение е 8-мегапикселова задна и 2-мегапикселова предна камера. Цената на смартфона, който ще започне да се продава от утре, е 449 долара.