Най-бързоразвиващата се компания за производство на смартфони – китайската Xiaomi, е на път да представи смартфон с два заоблени края.

За разлика от представения през тази година модел на Samsung - Samsung Galaxy Note Edge, който разполага с един заоблен край, Xiaomi представи плакат на новия си модел Xiaomi Arch, от който изглежда, че моделът ще е с крачка напред и два заоблени края.

Според плаката, моделът се представя като първия в света с два заоблени края.

Китайският производител е известен с това да използва до голяма степен опита и постигнатото от други компании (налице е сериозна прилика между моделите на Xiaomi и Apple) в своите смартфони, като ги предлага на по-ниски цени.

Samsung залага много на модела Edge за разгриначаване от останалите водещи производители на смартфони.

Оновният екран на модела се запазва плосък, подобен на останалите смартфони, десният му край се извива, до достигане на гърба на смартфона. Така се създава страничен дисплей, който е удобен за непрекъснат достъп до информация, като например за часа или времето, или други често ползвани приложения.

С подобен дисплей камерата на смартфона функционира във все по-голяма степен като отделно устройство, като се появяват бутон за заснемане и други функционални бутони, когато телефонът се държи хоризонтално.