В началото на януари ще се проведе традиционното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас. На него се очаква някои ключови производители да представят своите нови модели.

Ето и какво очакват специалистите по време на изложението:

Sony Xperia Z4

Много е вероятно по време на изложението Sony да представи следващото поколение от смартфона си от най-висок клас - Xperia Z4. Новият модел най-вероятно ще е с още по-добра камера, новия мощен процесор Snapdragon и новата версия на Android 5.0 – Lollipop.

Компанията ще има специална пресконференция при откриването на изложението на 5 януари.

LG G Flex 2

Южнокорейският производител LG се очаква да представи няколко продукта по време на изложението. Заедно с умния часовник G Watch R 2, от LG се очаква да покажат и второто поколение на смарфона си с гъвкав дисплей G Flex 2.

Нов ъпгрейд, освен софтуера, се очаква да получи и дисплеят му, което да е основен мотив за неговата покупка, предвид на очакваната относително висока цена.

Kodak

Едно от устройствата, които със сигурност ще привлекат значителен интерес по време на изложението, е първият смартфон на производителя на дигитални камери – Kodak.

Компанията, която е в процес на сериозно преструктуриране през последните години ще се опита да запълни една ниша на пазара на смартфони – на предлагането на устройства от висок клас, елементарни за ползване.

Очаква се смартфонът да предоставя възможности за снимане и лесно споделяне и принтиране на снимките - нещо, в което компанията има сериозни традиции.

Asus ZenFone

Компанията вече започна да пуска реклама на новия си бюджетен смартфон. Очаква се той да е с 4.5-инчов дисплей с резолюция от 480 x 854 пиксела, 1 GB оперативна памет и 5-мегапикселова задна камера.

Цената ще е отправната точка за успех на новия евтин смартфон.

HTC One M9

Налице са сериозни спекулации, че тайванският производител на смартфони ще представи следващото поколение на най-популярния си модел по време на изложението в Лас Вегас.

За него се очаква да е с 5-инчов дисплей с резолюция 1080 пиксела осемядрен процесор Snapdragon 810 (най-мощния на пазара в момента) с 3GB оперативна памет.

Най-голямото подобрение обаче ще е по направление на камерата, която се очаква да е 20.7 мегапиксела.

Samsung Galaxy S6

Налице са сериозни спекулации, че най-големият световен производител може да представи новия си модел Galaxy именно на изложението в Лас Вегас. Според други издания обаче, това няма да се случи.

И все пак има шансове за изненада. От модела се очаква много, най-вече да е с метален корпус и променен дизайн.

Galaxy S6 се очаква да е с 5.5 инчов дисплей с резолюция 2 560 х 1 440 пиксела, 20-мегапикселова камера, 3 GB оперативна пемат и 32 GB вътрешна памет. Много е вероятно той да е с новия процесор Snapdragon 810 или новия модел на Samsung Exynos 7420.

Ако не го видим на изложението в Лас Вегас, е много вероятно да бъде представен в Барселона през март.