Преди два месеца осинових едно куче. Нарекох я Джиджи. Тя е на 6 години. От дете не съм имал собствено куче и реших като отговорен стопанин да бъда максимално грижовен.

Започнах да добивам известна представа за отглеждането на куче в градска среда. Снабдих се с необходими аксесоари: каишка, намордник и пликове за отходни продукти. Взех Джиджи и излязохме на първа разходка.

Нещата се получаваха доста добре. По време на разходката установих, че Джиджи е много доброжелюбно настроена и обича да общува с другите кучета. Тя размахваше опашката си и прекарваше доста време, заигравайки се с кучетата.

Разбира се, познавах доста от тях, защото съм ги виждал как преминават край дома ми със собствениците си. Ето ги човекът с огромното куче, привлекателната дама с малкото кафяво куче и мъжът с басета.

Докато се размивахме с другите кучета и собствениците им по пътя си, осъзнах, че не само Джиджи правеше нови запознанства. Аз също го правех.

Вижте още: Пет научни причини да подбирате приятелите си внимателно

Докато кучетата ни общуват едно с друго, хората също започваме да си говорим. Първите въпроси от разговора ни обикновено са свързани с общия ни интерес – кучетата. Как е името на кучето ви? На колко години е? Каква порода е? След това преминаваме от този род въпроси към по-личните. Например, имена, адреси, хобита, професии и т.н.

Сега знам, че човекът с огромното куче се казва Джъстит, а тя е Кира. Привлекателната дама с кафявото куче се казва Кристън, а кучето – Скутър. А мъжът с басета се казва Ерик. С всяка изминала среща с някоя двойка (собственик и куче) по пътя ни отношенията ни с тях стават все по-силни, по-задълбочени и започват да придобиват все по-ясна форма.

Благодарение на решението си да осиновя куче, се сдобих с напълно нова мрежа от познати хора.

Помислете за своите интереси и хобита. Срещнах те ли други хора, когато ги практикувахте? И способни ли сте да завързвате познанства, базирани на общия интерес, който споделяте? Моето куче ми отвори очите за едно напълно непознато общество. Общество, което ме награждава с нови удовлетворяващи запознаства и съюзи.

В какво общество искате да надникнете вие? Чувствайте се свободни да преживеете завързването на запознанства в напълно непозната сфера.