Деймиън Престън Буут пътува около 320 км от Престън до Лондон, за да проси пред луксозен ресторант в квартал Мейфеър, Лондон.

Името му нашумя след като той пусна в социалните мрежи своя снимка със Саймън Кауъл и се оплака, че ТВ продуцентът му дал само 20 паунда.

Това провокира таблоидите в Англия да направят разследване за това кой е той. Резултатите от техните проучвания са любопитни.

Буут е на 37 години и разбира се – не работи.

От четвъртък до неделя той пътува всеки ден от Престън до Лондон, за да проси пред елитни ресторанти, като предпочита ливанския ресторант в Мейфеър.

Там богаташи и знаменитости често му оставят солидни суми.

Благодарение на тези пари, за последните 6 месеца той е ходил на почивка в Монако, Париж, Белгия и Ибиса. Живее в приличен апартамент с наем 300 паунда на месец, въпреки че на хората, от които проси пари казва, че е бездомен от 5 години.

Негов приятел казва пред Sun, че Деймиън е направил 4 500 паунда по време на празниците, в това число 1000 паунда от един богат арабин пред Dorchester Hotel.

Портиерите на луксозните хотели в Лондон се оплакват от него на полицията постоянно, като казват, че Буут е арогантен с тях и причаква гостите навсякъде, изнудвайки ги за пари.

В Монте Карло

Пред таблоидите Буут отрича да е арогантен като казва, че пътуванията му в чужбина били с цел да проси и че си търси работа.

Вестник Sun го засичат в магазин да си купува портативен грил, шкаф за баня и кафе машина, плащайки в кеш.