Българската компания SkimProt зае второто място в категорията "Най-добър стартиращ бизнес" на бизнес наградите на Forbes България.

Компанията е автор на първия в света стикер, който предпазва банкови карти от скимиране. Изобретението е единствено по рода си в света и вече завоюва и международна награда.

Уникалното за света патентовано българско решение за защита на картови продукти срещу скимиране спечели наградата "Най-иновативен продукт" в категория "Картово производство" на престижните награди American SESAMES по време на световното изложение за плащания, идентификация и мобилност CARTES SECURE CONNEXIONS, провело се в Лас Вегас, САЩ.

Вижте още: Как да защитим парите си

За четвърта поредна година Forbes България раздаде бизнес наградите си. В конкурса, чиято цел е да отличи добрите бизнес практики и предприемаческия дух, участие взеха 55 компании.

Кандидатурите им бяха прегледани и оценени от независимо жури, съставено от експерти, предприемачи
и мениджъри.

Forbes раздаде отличия в осем различни категории : “Клиентска политика”, “Развитие на бизнеса”, “Качество на услугите”, “Качество на продуктите”, “Служител на годината”, “Развитие на човешките ресурси”, “Най-добър стартиращ бизнес” и “Награда за обществена дейност”.