Вчера Бил Гейтс проведе третата си сесия „Въпроси и отговори“ в социалната мрежа Reddit.

По време на сесията, потребител на Reddit е попитал Гейтс кое е нещото, за което досега съжалява най-много в живота си. Отговорът на Гейтс е малко изненадващ, предвид това, че е обиколил света.

“Чувствам се доста глупаво, че не знам никакви чужди езици,” отговори Гейтс. “Учих латински и гръцки в училище, имах шестици и предполагам, че това помага на моя речник, но ми се искаше да знаех френски или арабски или пък китайски. Продължавам да се надявам да намеря време да уча някой от тези езици — вроятно френски, защото е най-лесен.”

Вижте още: Бил Гейтс мие чинии и би се навел да вземе 100-доларова банкнота

Гейтс също така споделя, че известно време е ползвал безплатното приложение за изучаване на чужди езици Duolingo, но не е продължил с езиците.

Някои други технологични лидери обаче са успели да намерят време да научат нови езици. Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг е успял да научил мандарин, докато ръководи Facebook. Уменията му по езика бяха достатъчно добри, за да отговаря в продължение на 30 минути на мандарин на въпроси на китайски студенти през октомври.

Вижте още: Закърбърг смая китайски студенти със своя мандарин