Той е британски морски пехотинец. В работата си на снайперист използва далекобойна пушка L115A3.

С нея е повалил 173 талибани по време на шестмесечната си мисия в Афганистан. Смята се, че е убивал по един човек на всеки 10 минути, а според него в актива му могат да се пишат 90 поражения за един ден.

„По-смъртоносният от чумата“ снайперист, чието име не се съобщава от съображения за сигурност, поразява хора на разстояние 805 метра.

С огромния брой жертви в списъка си британецът задминава най-смъртоносния американски снайперист. Това е Крис Кайл, който има 160 точни попадения.

Вижте още: Снимка на израелски войник и палестинско дете шокира света

Не може да надмине обаче рекорда за най-далечен изстрел, който се държи от друг британец. Той поразява двама талибани от разстояние 2475 метра.

Историята на американския войник Крис Кайл е в основата на филма „Американски снайперист“, който е номиниран за две награди „Оскар“ и събра 249 млн. долара за трите седмици от появата си на екран.

Режисьорът Клинт Истууд обаче е силно критикуван за това, че филмът възхвалява убийствата.

Британецът споделя, че не изпитва удовлетворение от работата, която върши и не брои убитите, които оставя след себе си. А мнозина смятат, че Крис Кайл си е получил заслуженото – той беше от друг войник на 2 февруари 2013 г.