Северна Корея определено не може да се нарече най-модерната държава в света в нито едно отношение, да не говорим за облеклото. В страната властват не само стегнатите редици от военни униформи, но и ужасяваща бедност.

Но днес царството на Ким Чен-ун преживява нещо като стилна революция. Новата процъфтяваща средна класа в столицата Пхенян залага все повече на клинове и по-къси поли, въпреки че дънките си остават непознато явление по улиците на града.

Революцията в стила се води от Moranbong Band: изцяло женска поп група, която се появи през 2012 г. и се предполага, че е дело на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Бандата, за която се смята, че има около 18 членове, вероятно е предназначена да покаже модернизацията на изкуствата в Северна Корея, която се простира и до тяхното облекло и прически.

Те правят истинска революция при прическите в страна, която има каталог с разрешени фризури. Носят и по-къси поли от общоприетото, които обаче в никакъв случай не са минижупи.

Разрешеният каталог с прически в Северна Корея вижте тук

Но Северна Корея се променя не само под влиянието на поп групата.

Ри Сол Джу, съпругата на Ким Чен-ун, също разчупва стила в страната. На снимките със съпруга си по време на събития и в официалните медии тя често носи елегантни костюми с пола.

И въпреки че нейният стил не е революционен, тя демонстрира хубави чанти, брошки и скъпи бижута, каквито севернокорейките дори не са и сънували.

Вижте още: Съпругите на диктаторите

В модата при обувките пък се усеща влиянието на Китай. Жените в страната все по-често носят високи и колоритни модели с клиновидни токове.