Хеджфонд мениджърът Кен Грифин печели по над 90 000 долара на час, дори и когато спи, пише CNBC, позовавайки се на нови съдебни документи на Ан Диас, която скоро ще бъде бивашата му жена.

Според последните документи, Ан Диас твърди, че брутният месечен доход на Грифин възлиза на близо "100 млн. долара", а нетните му доходи след данъци са "средно над 68.5 млн. долара."

Това означава, че той печели по над 2.2 млн. долара на ден или повече от 90 000 долара на час.

Миналия месец Грифин пък заяви, че Диас иска от него да й плаща по 1 млн. долара на месец детска издръжка. Според него тя настоявала за 6 800 долара за хранителни продукти на месец и 7 200 долара за ресторанти.

Вижте още: Бивша жена на милиардер поиска 450 000 долара за почивка

През юли Грифин подаде молба за развод след 11-годишен брак с Диас, докато тя беше на почивка с трите им деца.

След това Диас подаде молба, в която настоява за справедливо поделяне на активите им и за попечетелство над децата им. Тя настояваше предбрачното им споразумение да бъде анулирано.Според него Диас трябваше да получи 16 от активите на Грифин, чието състояние се оценява на 6.5 млрд. долара, според Forbes.

Грифин е основател на хеджфонд гиганта Citadel LLC. Диас пък е основател на хеджфонд компанията Aragon Global Management.

Грифин и Диас се женят през 2003 г. Това е вторият развод на Грифин. Той се развежда с първата си жена през 1994 г.