УниКредит Булбанк дава шанс на над 400 талантливи студенти и млади професионалисти да започнат своята кариера чрез Стажантска програма 2015.

Тя се провежда за девета поредна година, като от 2007 г. до момента над 2000 стажанти са направили първите стъпки в своята кариера с УниКредит Булбанк. През миналата година 22% от стажантите останаха на работа в банката.

През 2015 г. бъдещите стажанти могат да избират от позиции както в УниКредит Булбанк, така и в дружествата УниКредит Лизинг, УниКредит Факторинг и УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

В банката възможностите за стаж са в клоновата мрежа в цялата страна или в централата в следните области: Банкиране на дребно; Финансови пазари и инвестиционно посредничество; Корпоративно и частно банкиране; Информационни технологии; Операции; Управление на риска и Необслужвани кредити; Банкова сигурност; Обслужване и удовлетвореност на клиентите; Маркетинг и реклама; Връзки с обществеността и комуникации; Човешки ресурси и Център за контакт с клиенти.

Стажът е с първоначална продължителност 3 месеца, като в зависимост от желанието на стажанта и възможността на банката, може да бъде продължен до 6 месеца. Стажантите получават месечно възнаграждение.

За участниците в програмата, на които се налага да съчетават ангажираността си в банката и ходенето на лекции, банката предлага гъвкаво работно време.

Кандидатите за стаж могат да кандидатстват на сайта на УниКредит Булбанк www.unicreditbulbank.bg или да изпратят автобиография и мотивационно писмо на jobs@unicreditgroup.bg със заглавие internship, като крайният срок за подаване на документи е минимум един месец преди желаната дата за започване на стажа.

Тази година банката отново се включва в „Стажант с кауза“, инициатива на CSR Bulgaria за активиране и развитие на корпоративната социална отговорност в организациите. Чрез подкрепа на проекта „Стажант с кауза“ УниКредит Булбанк дава шанс на своите стажанти да променят себе си и работните навици на хората около тях.

С участие в инициативата стажантите могат да добавят стойност, като изпълнят избрани от тях една или повече каузи, подпомагащи устойчивото развитие на компанията.

Част от каузите, които стажантите на УниКредит Булбанк изпълниха през изминалата година, са:

- Рециклиране/използване повторно хартията в офиса;

- Пестенето на основни ресурси в офиса – стажантите напомнят на колегите да бъдат по-пестеливи в офиса, като гасят компютрите, лампите и парното, когато са извън офиса за по-дълго време.

- Въвеждането на правилото "20-20-20" – стажантите следят изпълнението на правилото на всеки 20 минути работа с компютър да се прави почивка за поне 20 секунди. През тези 20 секунди да се гледа предмет, който се намира на около 20 метра разстояние с цел успокояване на съзнанието и почивка на очите.