Музеят на Титаник в Брансън, Мисури, е двуетажна сграда, оформена като самия Титаник.

Вътрешността му е точно копие на предната половина на кораба, като е закотвен в малък басейн с вода, за да се създаде илюзията за Титаник в морето.

В музея се влиза през отвор в айсберга, заклещил кораба.

Посетителите могат да видят голямото стълбище на кораба, част от заведенията, както и каюти от първа и трета класа.

Във витрини в 20 отделни зали са поставени около 400 артефакти от останките на Титаник.

Освен това музеят предлага различни интерактивни изложби, като разходка из капитанския мостик, стаята с телеграфа, откъдето можете да изпратите SOS съобщение, и много актьори, облечени като екипажа.

Когато влизате в музея, ще ви бъде издаден билет с името на едни от най-известните му пътници. Така до края на обиколката няма да сте наясно дали сте от оцелелите.

Вижте още: 22 исторически грешки със съдбовни последици

Самостоятелна обиколка с екскурзовод ще ви заведе до възпоменателната стена, на която да потърсите името от билета си. На нея са изписани всички 2208 пътници и техните истории.

Из целия кораб скитат преоблечени актьори в офицерски униформи, камериерки и разбира се, капитанът. Аудио записи пък пресъздават атмосферата на Титаник чрез скрити високоговорители.

В залата, посветена на потъването, ще можете да пробвате да се изкачите по стръмни скосени палуби, които са били предизвикателство за пътниците по време на корабокрушението.

Освен това ще можете да седнете в спасителна лодка, както и да натопите ръката си във вода със същата температура, при която е потънал Титаник.

И накрая, от магазина за подаръци можете да си купите сувенири и всякакви предмети, свързани с кораба.

Музеят на Титаник в Брансън е един от двата тематични музея, собственост на Джон Джослин, който бе начело на експедицията през 1987 г., открила потъналите останки на Титаник. Другият се намира в Пиджън Фордж, Тенеси, и е подобен на този в Брансън.