Най-голямото събитие в света на бижутата и луксозните часовници е изложениетo Baselworld. Тази година то се провежда в периода 19 – 26 март.

Вижте 10 от най-добрите часовници, показани по време на тазгодишното събитие, подбрани от Bloomberg:

Longines Pulsometer Chronograph

От Longines са окомплектовали автоматичен хронограф в 40-милиметров корпус, след което са добавили циферблат в стил 20-те години на миналия век с червена скала за измерване на пулса. Цената на часовника е 4 200 долара.

Chopard L.U.C Regulator

Заради дългогодишния си статут на луксозна марка за бижута, Chopard е една от по-недооценените марки часовници. Линията L.U.C може да се сравнява с марки като Patek и Vacheron.

При този часовник часовете и минутите се следят на различни оси. Часовникът също така разполага с втора часова зона и деветдневен енергиен резерв. Цената на часовника е 33 530 долара.

Laurent Ferrier Traveller Black

Този часовник разполага с карта на света върху циферблата, а в лявата му част можете да следите часа в друга часова зона, различна от вашата.

Лицето на часовника е много красива, но ако не го обърнете отзад, това би било голяма грешка, защото там се вижда работата на механизма. Цената му е 75 000 швейцарски франка (76 720 долара).

Вижте още: Най-скъпите часовници, продавани някога на търг

Omega Dark Side of the Moon, Vintage Edition

След популярните часовници Dark and Grey Side of the Moon, тази седмица Omega пусна серия от четири нови версии. Това е черната версия, чиято цена 12 000 долара.

Patek Philippe Nautilus 5711R

Това е опростеният часовник, който почитателите на Patek чакаха. Часовникът е от солидно розово злато, като това включва и верижката, но е изключително лек за носене Цената му е 51 000 долара.

Glashütte Original Senator Observatory

Германия си създава име сред производителите на часовници с невероятно точните хронографи, произвеждани през 19-и век за търговските кораби и за научни цели.

Този часовник поема тази традиция и я интерпретира по един изцяло модерен начин. Цената на часовника започва от 11 800 долара.

Sarpaneva Korona Northern Lights

На изложението Baselworld рядко може да се види нещо изцяло ново. Този часовник е точно такъв. Финландската компания Stepan Sarpaneva обединява усилия с шведската компания, за да създаде Northern Lights.

Часовникът оправдава името си и свети изключително ярко на тъмно. От компанията ще произведат само осем такива часовници в три цвята – син, лилав и зелен. Цената му е 14 500 евро.

Вижте още: Защо този швейцарски часовник струва 1.1 млн. долара?

H. Moser Funky Blue Perpetual Calendar

Часовниците от типа вечен календар обикновено имат множество прозорци и подцоферблати, които отмерват четири или пет различни неща. Така основният циферблат става претрупат.

В случая с Moser индикаторът за деня е пропуснат и се използва малка стрелка, която отброява месеците. Часовникът също така показва дали годината е високосна, но това може да бъде видяно на гърба му.

Цената на часовника е 60 000 швейцарски франка (62 115 долара)

TAG Heuer Carrera Caliber 18

Голямата новина от TAG Heuer от изложението в Базел бе, че компанията ще си партнира с Google и Intel за създаването на умен часовник. Компанията обаче не спира да работи и на механичния фронт.

Новият Caliber 18 Carrera изглежда почти идентично с първия модел от 1963 г. и ако човек не е експерт, дори би могъл да ги обърка. Цената на часовика е 6 300 долара.

Hermès Slim d'Hermès

Новата колекция Slim d'Hermès включва няколко модела. Единият от тях показва единствено часа, докато друг показва времето в две часови зони и разполага с вечен календар.

Всичко по тези часовници - от корпуса през цифрите до циферблата - изглежда добре обмислено, като отделните елементи се допълват. Цените са от 7 650 долара (часовника, който показва само времето) до 38 900 долара (часовника с вечния календар).