Търгувате на финансовите пазари? Почти е сигурно, че правите това и през мобилния си телефон. Умните телефони предоставят на трейдърите цяла вселена от нови възможности с всякакъв род приложения, които да ги подпомагат.

Виж още: Пет качества на великите трейдъри

Самртфоните дават възможност да сключвате сделки, където и да се намирате, независимо, че вашият лаптоп или компютър не е с вас. Всяка сериозна платформа и брокер има собствено приложение за търговия. С тях можете да следите котировките в реално време и да се информирате за всички по-важни новини.

Екипът ни подбра няколко финансови приложения, които могат да ви подпомогнат в търговията или да ви направят по-информирани.

TradeHero

Всички, които обмислят впускане на финансовите пазари, могат да се тестват първо с виртуални пари посредством това приложение.

Това е номер едно финансово приложение в 75 страни по света. Приложението ви дава виртуални 100 000 долара, които да инвестирате в акции или валута. Имате достъп до 22 пазара в света, включително NYSE, NASDAQ и AMEX.

Приложението ви дава актуална информация за финансовите пазари, достъп до графики и финансова информация за всяка една компания. Ако сте добър в търговията, най-вероятно ще имате много последователи и ще станете известен.

Ще се превърнете в „герой“, откъдето идва и наименованието на приложението.

StockTracker

Тези, които търгуват на международните пазари, знаят колко досадно може да е следенето в движение на няколко актива на относително малките екрани на смартфоните и в тежките платформи за търговия.

Затова има редица приложения за следене на цените на определени групи активи в създадени от вас портфейли. StockTracker е едно подобно приложение.

В него бързо и лесно можете да зададете група от акции, индекси или валути, които да следите в удобен вид и в реално време. Налице са възможности за бързо изтриване и добавяне, както и графично изображение.

Приложението се отличава с още една практична черта – възможността за даване на сигнали, когато цената на следен от вас актив достигне определена стойност или се повиши с предварително зададен от вас процент.

В него можете да откриете още актуални новини, както и важни пазарни сигнали (технически и фундаментални) за девет пазара по света.

Forex Currency Rates

Освен данни за актуалните валутни курсове на основните валутни двойки, приложението се отличава с една много удобна и практична черта – валутен конвертор.

С него можете да конвертирате всяка една валута в желана от вас друга валута.

Примерно, ако не знаете колко лева са 1 500 паунда или канадски долара, това може да стане изключително бързо.

iBillionaire

Последното предложение, което ще направим, е това приложение, което следи позициите на водещи портфолио мениджъри като например Бъфет, Сорос, Акман. То алармира всеки път, когато някой от водещите специалисти направи промяна в портфейла си.

Също така следи доходността на всеки един поотделно, като има и портфейл, съставен от позициите на всички.

От приложението можем да научим, че Бил Акман е най-добре представящият се инвеститор милиардер за последната една година, чийто фонд в размер на 16 милиарда долара е донесъл доходност от 41.73% за този период.

Основна позиция в портфейла на Акман в момента е Allegran с тежест от 35.3%, следвана от Air Products с тегло от 18.5%.

Друго предимство на приложението е, че инвеститорите могат да си правят собствени портфейли и да ги сравняват с представянето на най-известните инвеститори в света.