Готови сме да ви повярваме, ако някоя от следващите снимки не ви изглежда да изобразява Земята. Все пак всяко от тези кътчета се намира на родната ни планета и от векове предизвиква удивление в обитателите й.

Това всъщност са гигантски дървета, покрити със сняг и лед. Тази странна гледка се наблюдава през зимата във Финландия, когато температурите варират от -40 до -15 градуса по Целзий.

Erta Ale е най-дълго съществуващото езеро от лава, известно на науката. То е активно от 1906 г. и не е изненадващо, че е използвано във филма "Сблъсъкът на титаните" като илюстрация на подземния свят.

Lençóis Maranhenses може да изглежда като огромна пустиня, но в действителност в района падат изключително обилни валежи.

В обширните пясъчни дюни, намиращи се на границата на басейна на Амазонка, капанът на сезонния дъжд създава наистина странно явление - блестящи езера в рамките на иначе безплодния пейзаж. Тези невероятни лагуни може да бъде сини, зелени или черни, в зависимост от скалата под пясъка.

Grand Prismatic е най-големият горещ извор в САЩ. Ярките му цветове през пролетта са резултат от пигментирани микроби, които виреят по краищата на богатата на минерали вода.

Вижте още: Италиански басейн подобри рекорда за най-дълбок в света

Намира се в Долината на огъня в американския щат Невада - подобна на Марс пустиня от червен пясъчник, образувана от големи премествания на пясъчни дюни по време на ерата на динозаврите.

Придобил вида си чрез милиони години ерозия, Elephant Rock изглежда направо невероятно.

Тази невероятна скала в средата на General Carrera Lake е бомбардирана от вълни през последните 6000 години. Ерозията е създала ефект, който прилича на рисунъка на художник върху скалите, но всичко е напълно естествено.

Намиращо се в северозападната част на Osoyoos в Британска Колумбия, това пъстро езеро съдържа изключително висока концентрация на минерали.

Повечето от водата в него се изпарява през лятото, оставяйки след себе си всички минерали в многоцветни "петна."

Водата край Whitehaven Beach в Австралия е толкова кристално чиста, че можете да видите перфектно белия пясък под вълните. Това създава един наистина невероятен ефект, който прилича на сюрреалистичен живопис.

Този остров е един от най-малките страни в света. В рамките само на една година това парче земя в Тихия океан е създадено, когато подводен вулкан изригна и магмата се охлажда от океана.

И днес той все още продължава да се разширява ден след ден.

Вижте още: 13 от най-странно оформените острови на Земята

Wakhan Corridor е малка ивица земя, заобиколена от планините на Пакистан и Таджикистан. Това е пътят по земя между Афганистан и Китай.

Районът е толкова отдалечен, че киргизите, които го обитават, не виждат други хора в продължение на десетилетия. Тази част на света има по-малко посетители от връх Еверест, а сред онези, дръзнали да дойдат в района, са Чингис хан, Александър Македонски и Марко Поло.

През есента обширни райони на тази влажна зона в Китай, наречена Red Beach, се оцветяват в ярко червено. Това се дължи на водорасли, които са уникални за тази област и създават невероятен пейзаж.

Дяволската кула маркира място, на което магмата в миналото избухва на повърхността на Земята. В продължение на милиони години тя се излива и охлажда, формирайки тази велика и почти неестествено изглеждаща структура.

Тези огромни езера са се образували в продължение на милиони години. Те са наречени Kelimutu Crater Lakes и се намират на островите Флорес в Индонезия.