Ако попитате човек, който се занимава със страничен бизнес, как намира време за него, той вероятно ще ви отговори: „Сядам и свършвам работата”.

Това е. По-просто не може да бъде обяснено. Няма никакви трикове или сложни съвети, които могат да направят страничния бизнес по-лесен. Той изисква усилия и работа. Много работа.

Ако се чудите как да намерите време за стартиране на страничен бизнес, който да ви носи допълнителни доходи, можете да използвате няколко съвета:

1. Спрете да гледате телевизия.
Ако искате да имате повече време през деня, ограничете гледането на телевизия. Изпитвате съмнения, че ще успеете? Тогава прекратете договора с фирмата. Не само ще имате време, за да печелите повече пари, но и ще намалите режийните си разходи.

2. Сложете времеви граници за осъществяване на задачите.
Работата взима толкова време от деня ви, колкото й позволите. Установете някаква норма – 15 минути, 30 минути, 60 минути или пък час. В рамките на това време се постарайте да приключите със задача. Не ви съветваме да изпълнявате много задачи на куп. Сложете всичко в график и го следвайте.

3. Стимулирайте продуктивността си.
Използвайте техники за повишаване на ефикасността и продуктивността си. Много пъти сме писали за тези техники. Една от тях, например, изисква да съставите списък от 3 задачи, които да правите всеки ден. Става дума за задачи, които ако отхвърлите като направени, ще оползотворят деня ви.

Вижте още: 10-минутни трикове, с които правите повече пари

4. Приоритизирайте и си записвайте.
Всеки човек има лимити. Не можем да свършим всичко в еди ден. Но това, което можем да направим, е да приоритизираме задачите по важност. Нека списъкът ви със задачи е изпълнен с неща, които са значими за вас. Напишете ги на лист и се ръководете от тях.

5. Заместете непродуктивните и незадоволителни дейности със работа, която е значима.
Много хора имат навика, когато се почувстват отегчени или пък им е скучно, да се настройват към дейности, които губят времето. Например, доскучало ви е и решавате да пуснете телевизора, да побродите из социалната мрежа или пък да излезете навън и да пазарувате.

В края на деня лягате да спите и сте все така намусени, защото нищо значимо не се е случило днес! Не го правете! Запълвайте времето си със значими дейности. Седнете да пишете, да рисувате, да свирите на инструмент. Съставете бизнес план.

6. Поискайте помощ.
Никога не бъдете твърде горди или пък скромни да поискате помощ, когато се нуждаете от нея.