Моделът със заоблен дисплей на Samsung - Galaxy S6 Edge, е с по-висока цена от стандартния S6 модел и зад това стоят по-високите разходи за изработка на устройството.

За изработката на това екзотично устройство, което да се различава от останалите предложения на пазара, компанията жертва част от печалбата си.

Виж още: Samsung очаква рекордни продажби на новия Galaxy S6

Цената за изработка на едно устройство Galaxy S6 Edge е при ниво от 290 долара за брой, според изчисления на консултантската компания IHS.

Това е повече не само от цената за изработване на модела Galaxy S 5, при ниво от 256 долара (когато бе представен модела), но и на фаблета на Apple iPhone 6 Plus с максималния обем памет от 128 GB (прогнозирана цена за изработване от 263 долара).

Заобленият AMOLED-дисплей е най-скъпият компонент на смартфона, като според прогнозите цената му е 85 долара. Към това се добавя процесорът Exynos 7 processor с цена от 30 долара, 3 GB памет DDR4 с цена от 27 долара и флаш памет от 25 долара.

Разбира се, тези цени са само ориентировачни. Предвид на особено големите поръчки, възможно е Samsung да се сдобива с тези компоненти на далеч по-ниски цени плюс това компанията произвежда част от тях.

В тези 290 долара не се включват патентите и другите разходи, като за реклама, които са необходими, за да достигне устройството до крайния потребител.