Основният конкурент на iPhone – Samsung Galaxy S6 вече е на пазара и това кара любителите на Apple да насочват своите погледи към това какво може да се очаква от следващия iPhone. Ето и част от разпространените в интернет данни.

Виж още: 10 черти, с които новите модели Galaxy S6 превъзхождат iPhone 6

Възможно е компанията да не представи междинен модел 6S, а направо да премине към следваща седма версия. Причината – новото устройство се очаква да е толкова технологично напреднало, че да се пропусне междинната серия.

Най-същественото нововъдение се очаква да е по отношение на тъчскрийна на смартфона. Той е възможно да разполага с технологията Force Touch, която да разпознава силата на натиск и е представена при новите модели ултрабуци MacBook, както и при „умния часовник“.

Моделът най-вероятно ще се представи отново в два варианта – 4.7-инчов и 5.5-инчов, подобно на моделите iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

Най-вероятно няма да видим представянето на нов 4-инчов модел, каквито спекулации имаше по-рано.

По отношение на дизайна едва ли ще станем свидетели на драстична промяна, след като такава бе въведена при предходната шеста версия. Традиционно от Apple не са големи фенове на промяната на дизайна на устройството. Това означава, че новият модел най-вероятно ще е с алуминиево тяло и заоблени краища.

Новият iPhone 7 най-вероятно ще е с по-бърз чип, вероятно с името A9, който ще разполага и със съ-процесор М9. Производството на новия чип е много вероятно да бъде поверено на Samsung.

Сериозно подобрение се очаква да има по отношение на батерията на смартфона, както и при камерата. Камерата му е възможно да е 21-мегапикселова, което би бил най-големия скок досега в историята по отношение на този компонент. Смартфонът най-вероятно ще разполага най-накрая и с 2 GB оперативна памет LPDDR4.

Новият модел се очаква да бъде представен чак през септември, така че ще има още много време за нови спекулации и догадки.