Microsoft обяви старта на новата си услуга Skype for Business, която ще замени Microsoft Lync.

Skype for Business ще съчетава най-добрите характеристики на Microsoft Lync и Skype в един добре познат интуитивен потребителски интерфейс, ориентиран както към бизнес потребителите, така и към клиентите, които просто искат да общуват с близки и приятели.

Днес компанията представи някои от основните функции, предлагани от Skype for Business, сред които бяха характерните за Skype моментни съобщения, гласови и видео разговори. Но и вградените в Microsoft Office онлайн срещи, с които провеждането на чатове, разговори и събрания вече е неразделна част от Microsoft Office пакета.

Въпреки многото сходства обаче, Skype и Skype for Business остават две отделни приложения, които ще бъдат и с различни потребителски акаунти и пароли – напомниха от компанията.

„Skype for Business обединява познатия интерфейс и начин на работа на Skype с характерната за Microsoft Lync корпоративна сигурност, съвместимост и контрол. Освен това бизнес клиентите ще получат достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света“, заяви Даниела Жечевич, продуктов мениджър за региона на Южните Балкани в Microsoft.

Новият Skype for Business Server ще бъде наличен за сваляне от VLSC от 1 май 2015 г. Microsoft ще започне да предлага новата услуга Skype for Business за клиенти на Office 365 в края на април, а за всички останали клиенти – до края на май т.г.

Потребителите могат очакват и новото мобилно приложение на Skype for Business, достъпно на iOS и Android, което се очаква да стартира през следващите месеци.