Всяка сутрин Антъни Грийн се буди в своя апартамент в Манхатън, след което отива до кварталното заведение, за да си вземе чаша кафе, а в някои случаи и омлет, който според него е най-добрият в Ийст Вилидж, а може би дори и в цял Ню Йорк.

След това от 7:30 до 5-6 часа вечерта той седи пред компютъра в кухнята си, помагайки на ученици да подобрят словесните и математически си умения, от които ще имат нужда, ако искат да бъдат приети в някои от най-добрите университети в САЩ.

Грийн е един от най-добрите преподаватели за изпитите SAT и ACT в Ню Йорк. Неговата компания Test Prep Authority обучава едни от най-богатите деца в САЩ.

Използвайки примерния тест PSAT като показател, Грийн обещава, че може да помогне на учениците да повишат резултатите си средно с 430 точки за изпита SAT (и 7.8 точки за ACT) — "повече от всеки друг учител, курс или програма в страната," според неговия уебсайт.

Вижте още: Как един мъж учи 7-годишния си син да бъде предприемач

Това обещание изглежда е достатъчно за неговата заможна клиентела. А за този малък брой хора, които обаче са много богати, парите наистина не са проблем. Грийн таксува 1 500 долара за 90 минути индивидуално обучение, като настоява желаещите да се записват минимум за четиринадесет 90-минутни сесии, с много редки изключения.

Нещо повече, обучение се провежда изцяло през Skype. Учениците на Грийн никога не са стъпвали в дома му.

Като тийнейджър самият Грийн посещава частен учител, след като се проваля на PSAT. В крайна сметка, той изкарва почти пълен резултат и започва да се занимава с частни уроци, когато е второкурсник в Колумбийския университет, пише Business Insider.

Година по-късно той създава собствена компания, наемайки 50 независими учители да работят за него.

"Нямах представа какво правя," признава Грийн. "Мислех си: 'Наемай хора, които са умни.'"

Скоро след това обаче разбира, че не всеки гений, който наема, може ефективно да предаде знанията си на тийнейджър, който не го свърта на едно място. Грийн намалява размера на бизнеса си и започва да се концентрира върху усъвършенстването на собствената си техника.

"Не съм мениджър," признава той.

Ако превъртим времето напред до 2014 г., Грийн обучава буквално потомството на най-богатия 1% от хората. Неговите ученици са деца на финансисти, хора от хеджфонд индустрията, главни изпълнителни директори и най-вече предприемачи.

Всеки ученик трябва да се запише за по две 90-минутни сесии на седмица и да започне три месеца преди изпита. Търсенето е толкова голямо, според Грийн, че често му се налага да отказва на нови клиенти, вследствие на което някои си записват услугите му четири години предварително.

Тайната на Грийн, според самия него, е, че използва интуицията си, за да открива слабите места на клиентите си.

"Това е икономика на свободния пазар," казва Грийн. "Тези хора ме намират сами, искат да работят с мен, а аз съм щастлив да работя с тях."

За хората, които не могат да си позволят услугите на Грийн, той е разработил софтуер, който учениците могат да използват сами. Освен това Грийн работи и с Young Eisner Scholars - организация, която помага на надарени деца в неравноправно положение, като раздава безплатни копия от своя софтуер.

Вижте още: Как децата на богаташите изкараха празниците? (снимки)

Интересното в неговия метод на обучение е използването на Skype. Той твърди, че никак не е трудно едно дете да се обучава зад монитора.

Грийн твърди, че дори и през Skype, той е развил усещане за това дали вниманието на учениците му е на 100% насочено към него или блуждае към друг отворен прозорец на компютъра им или пък към смартфона им или към котката.

Ако липсата на внимание се окаже постоянен проблем, той се отказва от съответния клиент.

"Аз гарантирам, че мога да работя с вас, за да подобря резултатите ви," казва той. "Ако обаче вие не искате да се концентрирате напълно и възприемате идеята, че трябва да атакувате теста, тогава не мога да ви помогна."

Грийн казва, че любимите му ученици са тези, които имат набелязана цел. За съжаление, тази цел често е влизането в конкретен университет. Родителите също често са насочили поглед към определени елитни университети и най-вече Харвард.

"Не мога да обещая това ," казва Грийн. "Мога да обещая, че с подобряване на резултатите ви абсолютно ще ви се разкрият възможности за влизане в университет."