Манекенката Линда Еванджелиста веднъж беше казала „Ако не бях толкова красива, щях да стана учителка.“

Не знаем какъв предмет би преподавала Линда, но знаем за други поне 10 известни личности, които действително са били учители.

За някои от тях не се изненадваме, за други – да.

Ето кои звезди са били преподаватели преди да станат известни:

Джийн Симънс

Преди да стане басист на KISS Симънс преподавал на 6-ти клас в Харлем.

Александър Греъм Бел

Изобретателят на телефона преподавал визуална реч в училище за глухи в Бостън. Там се запознал с 19-годишната Мейбъл, която по-късно му станала съпруга.

Стинг

Преди да стане звезда Стинг е бил учител по английски език, музика и треньор по футбол в английско училище Св. Катерина. Той бил единственият мъж учител - другите преподавателки били монахини.

Робърт Фрост

За да закърпи бюджета си, поетът работил като учител и помощник във ферма в Дери, Ню Хемшир. Той не бил много добър във второто – страхувал се от кокошки и забравял за издои кравите на време.

Дж. К. Роулинг

Роулинг е работила като учителка по английски език в Португалия.

Мистър Ти

В средата на 70-те той бил учител по физическо в Чикаго.

Силвестър Сталоун

Още един учител по физическо. Слай учел в Американския колеж в Швейцария през 60-те години, но тъй като нямал достатъчно средства му се налагало да преподава спорт.

Били Кристъл

Комедиантът е бил заместник начален учител в Лонг Айлънд.

Стивън Кинг

На младини Кинг е работил в обществена пералня. След дипломирането си, си намира работа като учител със заплата 6 400 долара в Хампдън, щата Мейн. По това време той живеел в каравана.

Сър Уилям Голдинг

Докато бил учител веднъж дал възможност на учениците да спорят свободно по някакъв въпрос. Настанал такъв хаос, че той се вдъхновил за книгата си "Lord of the Flies."