Дийна Джъмп е 43-годишна учителка в детска градина, която по принцип печели по-малко от 30 000 долара на година. Тази година обаче тя е спечелила 1 млн. долара.

Как? Тя е активна в сайта TeachersPayTeachers.com, където учители си продават един на друг планове за уроци. Тя стана първата учителка в сайта, която е направила 1 млн. долара от него!

“За мен преподаването в момента е хоби, казва тя. „Правя повече пари като продавам плановете за уроците си.“

По данни на собственика на сайта Пол Едълман, потребителите са 15 000. Двама потребители са продали учебни материали за над 300 000 долара, а 20 души са продали материали за над 100 000 долара.

“Всички сме изумени,“ казва Едълман. „Това започна през 2010 година, когато Дийна спечели около 27 000 долара за последното тримесечие на годината. Тогава мислехме, че това е аномалия. По-късно обаче се оформи като тенденция и разбрахме, че е напълно реално да се продават материали за толкова много пари.“

Защо плановете на Джъмп са толкова популярни?

Те са с много добър дизайн. Тя е много креативна. Освен това е добра в маркетинга и промотирането на своите неща.

Джъмп е учителка в детска градина и плановете й са за деца на възраст около 5 години.

Много важен е фактът, че Джъмп има и блог, където пише за преподаването. Там тя пише интересни статии и промотира плановете си в платения сайт.

Какво точно предлага тя? Тя предлага пакети от постери за уроци за цяла учебна година на цена, която варира от 0 до 100 долара.

Джъмп има над 17 000 фена на страницата си в сайта и перфектен рейтинг.

Когато тя пусне нов продукт, нейните фенове получават и-мейл.

“Пускам нещо и само след часове започват покупките,“ казва тя.

Сайтът взема комисиона от 40% за продажбите, но за най-добрите продавачи, като Дийна, само 15%.

Сайтът е основан през 2006 година от Пол Едълман, който е бивш прогимназиален учител. Първоначално той имал идея учителите да си разменят планове безплатно (като и до сега ги окуражава да го правят), но след това решил, че ако им даде възможност да изкарат допълнително пари, ще се увеличи интересът към сайта.

Той продава компанията малко след основаването й на Scholastic за 500 000 долара и малко след това, през 2009 година си я купува обратно.

Тази година оборотът на сайта ще бъде около 30 млн. долара.