Официалните данни на Apple показват увеличение на приходите до 58 милиарда долара, 40% ръст на EPS и оперативен паричен поток в размер на 19 милиарда долара. Средствата, формиращи незабавната ликвидност, стигат до 194 милиарда долара (спрямо 178 млрд. долара в края на 2014 г).

От компанията прогнозират още по-добри резултати след юни, когато е официалното пускане на пазара на Apple Watch. За прираста в продажбите основен фактор е активността на потребителите на Apple в Китай.

Поръчките в Китай за iPhone през периода надвишават тези от САЩ. Множество покупки се свързват и с китайската нова година. Китайските продажби стигат рекорден обем от 16.8 млрд. долара. Тримесечието е рекордно за продажбите на iPhone, Mac и App Store.

Общо показателите на Apple са над очакваното от анализаторите. Има и негативни моменти - например спад в продажбите на iPad за пето поредно тримесечие.

Най-общите настроения в компанията и сред инвеститорите могат да бъдат оценени като оптимистични. Самите данни потвърждават мнението за голям интерес на потребителите както към продукцията, така и към услугите на Apple.