Доларът се търгуваше близо до дъната си за последните над два месеца спрямо кошница от няколко основни валути, на фона на възобновения натиск вследствие на разочароващите данни за щатската икономика. В същото време лихвите по германските държавни облигации подкрепиха еврото.

Изнесените вчера данни показаха, че през април частният сектор в САЩ е наел най-малко нови служители от повече от година, което породи опасения относно очакваните в петък данни за неселскостопанската заетост.

Доларовият индекс се понижи до 93.882 пункта, което бе най-ниското му ниво от средата на февруари и за последно се търгуваше на ниво от 94.207 пункта. Индексът губи над 6% от 12-годишния си връх от 100.39 пункта, достигнат през март.

Биковете при долара очакват доказателства за това, че щатската икономика се е възстановила след слабото си представяне през първото тримесечие.

Еврото скочи до двумесечен връх от 1.1371 спрямо долара, продължавайки да се отдалечава от 12-месечното дъно от 1.0457, достигнато през март. За последно еврото се търгуваше срещу 1.1344 долара.

Силното евро до известна степен се дължи на повишението на лихвите по германските държавни облигации, които скочиха с близо 50 базисни пункта за малко повече от седмица.

Еврото поскъпна до тримесечен връх и спрямо британския паунд, на фона на най-оспорваните избори на острова от много време насам, които се провеждат днес.

Еврото поскъпна до 74.49 пенса, достигайки връх, който за последно бе достигнат в средата на февруари. За последно еврото се разменяше срещу 74.41 пенса.

Спрямо долара паундът се търгуваше на ниво от 1.5240, отдалечавайки се от двумесечния връх от 1.5498 долара, достигат миналия месец.

Австралийският долар за кратко бе засегнат от спада в заетостта в Австралия, но бързо възстанови загубите си, след като данните не се оказаха толкова лоши.

Австралиецът за последно се търгуваше срещу 0.7986 щатски цента, отбелязвайки повишение от 0.2% за деня.

Йената остана почти без промяна, търгувайки се на ниво от 119.56 спрямо долара, като за пореден път не напусна рейнджа 118 – 121, в който се движи в последните няколко седмици.