Един от водещите производители на преносими фитнес устройства – Fibbit, ще осъществи първично публично предлагане в четвъртък, в което се надява да набере 100 милиона долара капитал.

Компанията е увеличила приходите си над 10 пъти за последните две години, повишавайки ги до нива от 745 милиона долара през изминалата година от едва 76 милиона долара през 2012 година.

Тя също така е доминираща в сектора си с пазарен дял от 68% от мобилните устройства за следене на фитнес тренировките в САЩ, според данни на NPD.

Компанията привлече погледа на инвеститорите с това, че след загуби в първите си години от своето съществуване е регистрирала печалба от 132 милиона долара през изминалата година и 48 милиона долара само през първото тримесечие на годината.

Fitbit е продала 11 милиона фитнес гривни през изминалата година при цена, значително превишаваща разходите за изработката им.

Гривните на компанията се продават при цени между 60 и 129.95 долара. Маржинът й на печалбата е 48%.

За сравнение, маржинът на печалбата на Apple е при ниво от 39% при последното тримесечие.

През изминалата година едно от най-успешните първични публични предлагания бе това на производителя на професионални камери GoPro.

Компанията стана публична през юни при цена на акциите от 24 долара след ръст от близо четири пъти в приходите й. Акциите на компанията се изстреляха до близо 100 долара в следващите няколко месеца, преди да се понижат до 50 долара.