Децата заслужават много повече внимание в градското планиране, отколкото им се отдава в момента. Те нямат възможност да надигнат глас и да изискват внимание, затова ние, възрастните, трябва да направим нещо по въпроса.

Ние трябва да подкрепим, търсим и финансираме повече инициативи, които помагат на децата - и техните родители – да се наслаждават на играта на открито, дори и в градска среда.

Френската фирма за градоустройство и архитектура Espace Libre създаде възхитителна многофункционална зона за игра на деца в община, разположена на 7.6 км от центъра на Париж.

Завършена тази есен, тази игрална площ от 2 500 квадратни метра включва функции, които насърчават проучванията, взаимодействието и експериментирането на децата чрез всичките им сетива.

Вижте още: Перфектната къща за деца

Тя включва няколко различни нива, много видове повърхностни структури, много разновидности на растителност и храсти, както и различни цветове.

Няколко вида осветление, интерактивни конструкции и подскачащи и интересни повърхности - като например лентата на "улицата", предназначена за рисуване с тебешир - добавят разнообразие и карат децата да се радват на това пространство.