Най-големият световен производител на луксозни автомобили – немската компания BMW, представи вчера в Мюнхен новата си най-луксозна седма серия. От компанията обещават шестото поколение на модела да издигне технологията и лукса в ново измерение.

Седма серия ще се предлага в два варианта - 750i xDrive и 740i. Хибридна версия ще бъде представена през следващата година. Моделът 750i xDrive ще е с подобрен 4.4-литров турбо V-8 двигател с мощност от 445 конски сили. Той ще е с автоматична осемскоростна кутия.

Някои от най-съществените нововъведения в новата серия са свързани с жестов контрол на автомобила. Така потребителите ще могат да контролират определени функции с движения на ръцете си. Автомобилът ще предлага и система за безжично зареждане на смартфоните.

Салонът му разполага със стерео съраунд система, както и по-широко място на задните седалки, което означава, че компанията мисли за китайския пазар, където собствениците на луксозни возила често имат шофьори.

Новата седма версия дава възможност на шофьорите да избират между два режима на шофиране - „спортен режим“ и „удобен режим“. Той ще разполага с възможности за паркиране от разстояние.

По отношение на техническите характеристики, новият модел използва карбонов композит, което сваля теглото му с близо 100 килограма спрямо предходния модел.

„Новият модел е елегантен, динамичен и футористичен, притежава много иновации“, коментира по време на представянето на серията Лудвиг Вилиш, изпълнителен директор на BMW за Северна Америка.

BMW ще стартира продажбата на новата седма серия при цена от 81 300 долара, когато се появи на пазара тази есен. Средната цена обаче се очаква да е с поне 5 000 долара нагоре, когато потребителите персонализират модела.