Известният щатски производител на оръжия Colt Defense LLC обяви, че е подал заявление за съдебна защита от кредитори, а настоящият й спонсор, Sciens Capital Management LLC, се е съгласил да участва в надаването за компанията.

От Colt обявиха, че възнамеряват да продължат нормалната си дейност и по време на ускорения процес по продажбата на компанията с помощта на 20 млн. долара кредитна линия, която настоящите й кредитори са се съгласили да осигурят.

Sciens Capital е предложила да купи всичките активи на Colt и да поеме обезпечените й задължения, както и тези, свързани със служителите, клиентите, доставчиците и търговските й кредитори, се казва в изявлението на Colt.

Вижте още: Калашников навлиза в света на модата

Продажбите на модерните спортни карабини и пистолети Colt падат с 30% миналата година, а кешът на компанията е намалял до 11.1 млн. долара към 22 май.

Colt Defense, чийто пистолет M1911 бе основният, използван от щатската армия през по-голяма част от миналия век, пропусна плащане на стойност 10.9 млн. долара миналия месец към притежателите на облигации на компанията на стойност 250 млн. долара.

Настоящият ръководен екип на компанията няма да бъде сменян по време на процеса на продажбата, която се очаква да бъде финализирана за период между 60 и 90 дни.