Хотелите с тематични стаи стават все по-популярни. Страноприемницата Мадона, например, е блестящ пример за най-натруфения хотел съществувал някога. Но когато обърнем поглед към

Хотелът не хотел, намиращ се в Амстердам, този процес е изведен на съвсем ново концептуално ниво. Тук откриваме не само тематични стаи, а стаи, които претендират да не са стаи. Това е, представяме ви хотел, който не иска да изглежда като хотел, а на много други неща.

Hotel not Hotel

В хотела можете да се настаните в стар трамвай или пък в скрито помещение, намиращо се зад стената на стара библиотека. Или пък ви се иска да отседнете в артистично студио? Хотелът предлага двайсет напълно различни стаи, които предоставят също толкова различни преживявания. Хотелът залага на неща, които ни карат да се чувстваме навсякъде другаде, но не и в хотел.

Амстердамски трамвай

Тайно помещение зад библиотеката

Дизайнът на стаята е дело на Collaboration-0 – група дизайнери от Академията по дизайн в Айндховен. Трябва да отбележим, че стаите в хотела са съвсем опростени. Някои от тях дори не разполагат с баня. Настанените използват общи тоалетни заедно с другите гости.

Четете още: Най-новият квартал на Амстердам се състои от плаващи къщи