Хотелите в Амстердам са отчели най-висока печалба за април, сочат данни от проучване на HotStats направено сред 10 големи града в Европа, пише property-magazine.eu.

Според данните средния приход от налична хотелска стая(revPAR) в хотелите в холандската столица е 121.87 евро, спрямо 120.31 за Лондон, заемащ 2-рото място и 118.14 евро в Париж, който допълва челната тройка.

В сравнение с предишните няколко месеца, през април повечето хотели в Амстердам са отчели сериозно покачване в заетостта, като средните нива за една стая достигат 78.7% или с 2.2% повече спрямо април 2008 г

"Пазарът започва да показва, макар и все още колеблива знаци за връщане към нормалните нива на заетост, а предстоящото премахване на летищната такса в Амстердам е още по-добра новина за туристическия бизнес в града," казва Джонатан Лангстон, упр. директор на TRI Hospitality Consulting

Ако хотелите в Амстердам са най-печелившите в Европа, то тези в Лондон са най-пълните. Според данните 4 и 5-звездните хотели в британската столица отчитат средна посещаемост от 82.5%.