Когато планирате пътешествие далеч от дома, последното, за което се сещате е собственият ви дом.

Въпреки това, когато се отправяте на почивка, независимо дали става дума за няколко дни или пък за едномесечен круиз, домът ви се превръща в лесна плячка за крадци. Ето как да направите дома си по-защитен , когато сте на стотици километри далеч от него.

1. Подгответе се за най-лошия сценарий. Никой не желае домът му да стане жертва на взлом, но тъй като сте наясно, че е напълно възможно да се случи, докато ви няма, пригответе се за най-лошия сценарий. Проверете всички клаузи в застрахователните полици преди да се отправите на заслужена почивка. Присъства ли там влизане взлом в дома ви?

Вижте още: Как да си направим супер скрит сейф вкъщи

2. Използвайте таймери за осветлението, така че домът ви да създава впечатление, че сте си у дома поне вечер. Един дом, който по цяла нощ стои тъмен, е примамка за крадци.

3. Докато планирате коя лампа да настроите да светва вечер, препоръчваме ви да изключите всички излишни електрически уреди. Като държите уредите изключени от електромрежата, ще си спестите излишни разходи.

4. Ако възнамерявате да оставите колата си на летището, не оставяйте GPS устройството вътре. Ако устройството е вградено, задължително изтрийте домашния си адрес. Някои крадци ще откраднат колата ви, ще продиктуват на GPS-а „Дом“ и ще намерят след това празната ви къща.

5. Не казвайте на много хора, че заминавате. Ако разполагате с доверен приятел или член на семейството, помолете го да проверява къщата от време на време. Освен това може да имате цветя за поливане. Не използвайте социалните медии, за да публикувате снимки, с които да обявявате колко далеч сте от дома си. Поизчакайте с публикуването на снимки от приключенията си.

Още: 10 от най-хитрите домашни скривалища за ценности