Когато чуете думата „мюсюлмани“ едва ли си представяте Джанет Джаксън и Шакил О'Нийл. Те обаче са такива (поне на хартия).

Вижте няколко звезди, за които и не подозирате, че са мюсюлмани:

Джанет Джексън

Певицата смени прие Исляма, за да може да се омъжи за милиардера Уисам Ал-Мана.

Днес Джексън прекарва по-голямата част от времето си в Катар.

Майк Тайсън

През 1992 година Тайсън беше обвинен в изнасилване и влезе в затвора за три години. Там той започнал да проявява интерес към Исляма. Впоследствие той заяви, че е приел тази религия. Похвали се в Twitter, че е посетил Мека. Съпругата му също е мюсюлманка. Тайсън признава, че не се моли по 5 пъти на ден, както изисква обичая, но споделя ценностите на Исляма.

Шакил О'Нийл

За разлика от Джексън и Тайсън, той е роден в мюсюлманско семейство. Подкрепя всички религии. Казва, че един ден има желание да посети Мека.

Ейкън

Истинското му име е Алиауне Данмала Бадара Акон Тиам.

Израстнал е в Сенегал.

Ейкън твърди, че е истински последователи на Исляма. Той често е казвал, че мъжът трябва да има 4 жени. Самият той има три съпруги и твърди, че няма нищо нередно в това.

Ice Cube

Истинското му име е О'шиа Джексън. Приема Исляма през 90-те години.


Д-р Оз

Родителите му са имигранти от Турция. Майка му била много религиозна, но баща му не считал, че посещение на джамии ще се впише добре в техния американски начин на живот.

Той казва, че заради различните възгледи на баща си и майка си, той и до днес не е много сигурен в убежденията си.

Дейв Шапел

Комедийният актьор приема Исляма през 90-те години, след като това направил по-големият му брат. Брат му станал по-добър човек, след като започнал да се интересува от религията, което накарало и Шапел да се заинтересува от нея.

Елън Бърстин

Актрисата е израснала в католическо семейство.

Когато била на 30 и няколко години сменила вярата си. Тогава тя била в труден период и твърди, че Ислямът й помогнал.

Иман

Една от най-известните манекенки на 90-те години е от Сомалия. На арабски името й означава Вяра.

В автобиографичната си книга Аз съм Иман тя описва колко трудно й е било да бъде модел, когато много от нещата, които е трябвало да прави са били в разрез с убежденията й.

Снуп Дог

Сигурно се учудвате и сте прави.

Снуп Дог не издържа в редицата на мюсюлманите дълго.

Той приема религията през 2009 година, но бързо я заменя с растафарианството, което повече подхожда на бохемския му дух.