На 1 юли Денис Муленбърг ще стане новият главен изпълнителен директор на Boeing — 30 години след като започва работа в компанията като стажант.

Базиарният в Чикаго производител на самолети реши да избере за свой шеф човек от компанията, като 51-годишният Муленбърг в момента е президент, главен оперативен директор и вицепредседател.

Муленбърг ще наследи на най-високия пост Джеймс Макнърни като десетият главен изпълнителен директор в историята на компанията.

"Денис е изключително способен, опитен и уважаван лидер с невероятна страст към компанията, служителите, продуктите и услугите ни," заяви Макнърни.

"Като главен изпълнителен директор той ще внесе комбинация от мениджърски умения, внимание към клиента, бизнес и инженерна находчивост и дух и воля на победител."

Муленбърг има 30-годишна кариера в Boeing, като се присъединява към компанията през 1985 г. като стажант в инженерния отдел. Той е завършил държавния университет на Айова и Вашингтонския университет.

Настоящият CEO Джеймс Макнърни ще остане в компанията като председател на борда на директорите.

Boeing е една от най-големите компании за авиационна и военна техника в света с приходи от над 90 млрд. долара през 2014 г.