В Тунис се състоя протестен марш срещу нападението в курорта Сус в петък, при което загинаха най-малко 38 души, много от тях чуждестранни туристи.

Множеството се събра недалеч от хотела, който стана цел на атаката. Участниците носеха национални знамена и свещи в знак на почит към паметта на жертвите, сред които има 15 британци, белгиец и германец. "Сус няма никога на умре!", скандираха демонстрантите.

В петък имаше още две терористични нападения – в Кувейт и в Париж, припомня bTV.

Кувейтската полиция е арестувала шофьора на колата, откарала атентатора самоубиец да взриви шиитската джамия в столицата. От вътрешното министерство съобщиха, че задържаният е саудитец, незаконно пребиваващ в Кувейт.

Заподозреният за нападението срещу химическия завод край Лион е изпратил снимка, на която позира с отрязаната глава на шефа си, съобщи BBC.

35-годишният Ясин Салхи изпратил снимката до мобилен номер в Канада, след като извършил атаката. Полицията се опитва да установи притежателя на номера.

Самият Салхи още се укрива. Засега не са ясни мотивите му, нито е открита чуждестранна връзка, съобщиха от прокуратурата.