Доларът получава подкрепа в азиатската сесия днес, докато пазарът се подготвя за очакваните днес данни за щатската икономика, които могат да подкрепят надеждите, че Федералният резерв ще вдигне лихвите по-скоро.

В същото време еврото остана под натиск, след като стана ясно, че гръцкият проблем няма да бъде разрешен преди референдума в неделя. Министър-председателят Алексис Ципрас вчера призова гърците да отхвърлят предложенията на кредиторите, с което попари надеждите за пробив в преговорите.

Доларовият индекс се доближи до триседмичното дъно, достигнато в понеделник. За последно индексът бе на ниво от 96.321 пункта, след повишение от 0.8% вчера.

Спрямо йената щатската валута се разменяше на ниво от 123.22, отдалечавайки се още от петседмичното дъно от 121.93, достигнато в понеделник. Еврото поевтиня с 1.1044 спрямо долара, продължавайки да отстъпва от върха си от понеделник от 1.1279.

Днес инвеститорите ще получат обилна доза данни за щатската икономика преди почивния ден в петък заради националния празник на САЩ.

Вчера от ADP обявиха, че заетостта в частния сектор е нараснала с 237 000 работни места през юни, което е най-голямото увеличение от декември насам. Очакванията бяха за ръст от 218 000.

Доларът записа солиден ръст спрямо суровинните валути и по-конкретно спрямо новозеландския долар, който падна до 0.6708 цента, което бе най-ниското му ниво от юни 2010 г.

Международните цени на млечните продукти паднаха до шестгодишно дъно, което не помогна никак на новозеландския долар, тъй като търсенето на мляко на прах продължава да се понижава, докато в същото време предлагането се очаква да се увеличи.

Канадският долар, който също бе подложен на натиск, поевтиня до най-ниското си ниво от над два месеца, като един щатски се разменяше за 1.2598 канадски долара. Канадските пазари бяха затворени вчера заради празник.