Целувката е специален начин да покажем отношението си към дадем човек. Изразяваме обич, привързаност, страст чрез този международен акт на комуникация.

Замисляли ли сте се някога за смисъла на различните целувки и какво е тяхното значение? Всеки човек има собствен стил на целуване, но общият смисъл на една целувка в повечето случаи важи за всички ни.

Хората изпращат несъзнателно сигнали, когато целуват. Има много видове целувки, вижте какво означават част от тях на Международния ден на целувката:

Целуване на ръка

Може да ви изглежда, че не е нищо специално, но това определено не е вярно. Целувката, поставена върху ръка, показва уважение, преклонение и благодарност.

Целувка по бузата

Този тип целувки обикновено показват нежност и подкрепа. Те често се използват от приятели и роднини за поздрав или сбогуване. Подобна целувка между любовници означава, че не всичко се свежда до секса, а съществува и любов.

Целувка по челото

Смисълът й зависи от ситуацията. Ако са настъпили трудни времена в дългосрочната ви връзка, това е един от начините са кажете сбогом. Ако нямате проблеми, то целувката по челото показва истинска привъзраност и дълбоки чувства.

Вижте още: Топ 10 незабравими целувки от киното

Ескимоска целувка

Това е може би най-сладката целувка – изразява се в потъркване на носовете. Тя се използва най-вече между родители и деца - в знак на нежност и привързаност. Влюбените двойки също я използват, за да покажат дълбоките си чувства.

Целуване във въздуха

Често се използва между по-далечни познати. Ако държите на човека срещу себе си, наистина ще го целунете, а няма само да имитирате мляскане с устни.

Ангелска целувка

Ако искате да се събудите половинката си, целунете го/я нежно по клепачите. Този тип целувка е идеален за демонстриране на вашата любов и обожание.

Целувка по устните

Приятели, обикновено момичета, могат да се целуват помежду си по устните - бързо и почти без се допират. Но това обикновено се прави от влюбени двойки или хора, които се обичат помежду си. Има много видове целувки по устните (като например френска целувка). Всяка от тях показва обич и страст и обикновено означава "Обичам те."

Целувката на Спайдърмен



Често се използва от двойки, за да покажат любовта си и да се забавляват в същото време. Единият партньор обаче трябва да е надолу с главата.

Целувка по врата

С нея вашият партньор се опитва да ви кажа, че иска повече интимност и страст.

Целувка по рамото

Това е много романтична целувка. Тя не означава непременно, че човек иска повече интимност в момента, но пък означава, че е дълбоко влюбен и го е грижа за чувствата на другия.