Китайските производители на смартфони са известни с умението си да копират успешни модели и най-новите технически постижения.

Не е изключение в това отношение и китайският производител UMI, откъдето пуснаха тийзър на новия си модел ZERO 2, който ще се отличава с два дисплея.

Идеята е заимствена от уникалния руски смартфон YotaPhone, който до момента бе единственият Android-смартфон с два екрана.

Новият UMI ZERO 2 ще разполага с втори E-Ink дисплей на гърба си. Той ще предоставя по-добри възможности за четене, като в същото време ще се отличава със значително по-малко потребление на батерията.

И докато от компанията все още не са оповестили официалните технически показатели на смартфона, според изтекли в интернет данни, той се очаква да е с 5.2 инчов дисплей с резолюция от 1 080 пиксела, процесор MediaTek MT6752, 3 GB оперативна памет, 16-гигабайта вътрешна памет и 13-мегапикселова камера.

Вижте още: Нов по-евтин руски смартфон излиза на пазара

Цената на модела ZERO 2 се очаква да е около 500 долара. За сравнение, цената на 2-а версия на модела YotaPhone е около 800 долара, като той е с подобни технически характеристики.