Apple е поискала от доставчиците да произведат части за продажба на 90 милиона от новата серия iPhone 6S и 6s Plus, които се очаква да бъдат представени наесен, според изданието 9to5Mac.com.

Вижте още: Най-чаканите смартфони до края на годината

Екраните, разпознаващи различен по сила натиск, които се очаква да са най-новата черта на новото поколение смартфони iPhone, вече са в производство и от Apple се подготвят за дебют на новите модели през есента, пише още изданието.

За сравнение, последните два модела iPhone 6 и 6 Plus се радваха на продажби в размер на 74.5 милиона устройства през първите три месеца на представянето си, което до голяма степен обуславя очакванията на щатския производител за нови рекордни продажби.

iPhone 6S и 6S Plus вероятно ще бъдат представени в началото на септември и ще влязат в продажба по-късно през месеца. Актуализациите на двата модела iPhone включват екрани с 4.7 и 5.5 инча.

Очаква се при новите модели да има съществено подобрение и на камерата, която да е 12-мегапикселова. Налице са спекулации, че може да бъде последван примерът на HTC One M8 за две камери за по-голяма дълбочина на снимките.

Според много специалисти Apple ще премине към QHD резолюция, за да се доближи в по-голяма степен до конкурентите си.