Немският производител на луксозни автомобили Audi представи новия си супер автомобил – R8. Той се очаква успешно да конкурира с по-ниската си цена и добрите си характеристики далеч по-скъпите спортни автомобили от McLaren до Ferrari.

Вижте още: Всичко за новото Audi A4

Оборудван с двиагател V-10, който ще замени старата версия V-8, мощността на най-високата серия от спортното возило е 610 конски сили, а ускорението от 0 до 100 километра в час става едва за 3.2 секунди. До 200 километра в час автомобилът развива за 9.9 секунди. Максималната му скорост е 320 км. ч.

Моделът R8, който се очаква да се появи в шоурумите през следващата пролет, е най-мощният и бърз автомобил в историята на Audi.

Новото возило ще е със 7-степенна автоматична „S Tronic” скоростна кутия, която ще дава избор между два режима на превключване.

Базовият модел при R8 ще е с 5.2-литров V-10 двигател с мощност от 540 к.с, който ще развива до 100 километра в час за 3.5 секунди.

Новото тяло на супер колата е с 15% по-леко и с 40% с по-добро съпротивление от предходния модел.

Новите LED-светлини на модела R8 позволяват неутрализиране на слепите петна посредством лазерно насочване, както и осветеност на до 600 метра напред.

В салона на колата са използвани висококачествени материали, сред които доминира кожата. Геометричен, мултифункционален волан допълва интериора и дава възможност за избор между различни режими на шофиране.

Стандартно са включени режими за шофиране в „сухо“, „мокро“ и „заснежено“ състояние на пътя.

На 12.3 инчовия дисплей на таблото има възможност да се визуализират различни данни, в зависимост от предпочитанията, както и целия дисплей да се използва като навигационен със зареден Google Maps.

Базовата версия на модела ще стартира от 160 000 долара, докато високата серия ще е с цена от 185 000 долара.