Еднофамилна къща, разполагаща с всичко модерни технологии, е изборът ни за имот на седмицата днес.

Тя се намира в най-комуникативната част на квартал Бояна, в близост до Боянската църква, България Мол и Резиденция Бояна.

Площта на дома е 520 кв. метра. Къщата е на три етажа и има 4 спални. Разполага с двор от 300 кв. метра.

Има гараж за два автомобила.

На първи етаж се намира входно антре с голям гардероб, просторна кухня с панорамни прозорци и тераса, трапезария с голяма южна тераса и санитарен възел.

На втори етаж са разположени кабинет с тераса, стая за гости с тераса, две детски спални със собствени тераси, баня с тоалетна, родителска стая с дрешник и голяма баня с джакузи и южна тераса.

Умната къща е един от първите имоти в България, който е изцяло автоматизиран и подчинен на идеята за комфортен и безопасен семеен живот при максимално иконимично разходване на енергията.

На покрива е разположена "метeорологична станция" — система за управление на осветлението и щорите, така че цялата къща може да се самоконтролира и обезопасява в зависимост от моментното Инсталирано е едно основно табло и допълнителни индивидуални табла за всеки един етаж, като всеки един етаж е на отделен кръг.

Всяка една стая може да се програмира индивидуално. Цялото осветление, ключовете и контактите са димирани през електрическите табла. Всеки един кабел е поставен в гофрирани тръби. Изградена е инсталация и подготовка за дизелов агрегат. Инсталирани са 2 броя UPS за слаботоковите инсталации и инсталация за агрегат.

Всички комуникации са вкарани под земята с оптика, както и кабелната телевизия, СОТ, видоенаблюдението. В къщата е изградена вътрешна мрежа с възможности за мултимедия. HDMI кабелите са прибрани в стените.

Във всяка една стая е вградена "централна" прахосмукачка, което гарантира минимална запрашаемост при почистване.

Тя се отоплява и климатизира чрез 2 паралелни инсталации - подово отопление на вода, и отопление и охлаждане чрез конвектори отново на вода. Източниците на енергия са: електрически котел, газов котел и автоматизиран пиролизен котел на дърва.

Цената на имота е 820 000 евро.

Вижте снимки, предоставени от агенция ЛУКС ИМОТИ:

Виж още: Имот на седмицата - в Марина Диневи

Виж още: Имот на седмицата - лукс в Свети Влас

Виж още: Най-ексклузивната вила в Пукет

Място за забавления: