За да се възползва от динамиката на пазара на ваканционни имоти, Arco Real Estate, водеща компания в сектора в България, откри нов офис в Слънчев бряг. Това е и първата локация на компанията на Черноморието.

От април тази година екип от професионалисти посреща клиентите на Arco Real Estate с интерес към ваканционните имоти в модерен офис в хотел “Екселсиор” в курортния комплекс. Консултантите на компанията са с дългогодишен опит в сферата на ваканционните имоти, така че успешно да удовлетворят търсенията на всеки клиент.

В офиса на Arco Real Estate купувачите ще намерят пълно правно обслужване и документална обезпеченост на сделката, включително и професионална пазарна оценка. Клиентите могат да получат съдействие и при необходимост от ремонтни дейности и обзавеждане за закупеното от тях жилище.

За клиентите от чужбина Arco Real Estate съдейства за издаване на документ за временно или постоянно пребиваване, както и за оформянето на документацията за придобиване на имот.

“Като агенция за недвижими имоти с над 10-годишен опит на български пазар и над 5 хил. успешно сключени сделки за този период, партньорството с клиента е от първостепенно значение за нас. Нашият клиент е наш партньор и ние работим заедно. Ние предлагаме надеждност, сигурност, професионализъм, работим отговорно и държим на личното отношение към всеки клиент”, коментира управителят на Arco Real Estate Евгени Василев.

За все още краткото си съществуване новият офис на Arco Real Estate в Слънчев бряг успя да съдейства за няколко десетки сделки с имоти по Черноморието. Средната цена на реализираните с посредничеството на компанията апартаменти достига 55 хил. евро. Най-продавани през този сезон са имотите с една спалня и площ около 60 кв. м.

С оглед на получаваните запитванията консултантите на Arco Real Estate в новия офис на компанията в Слънчев бряг очакват още повече огледи и сделки през юли и август – най-активния период за туристическия сектор.

Гражданите от Русия – доскоро най-активните купувачи на пазара на ваканционни имоти в България, все по-често преминават от другата страна – тази на продавача. Офертите от руски граждани на вторичния пазар се увеличават през последните месеци на фона на големия спад на туристите от Руската федерация, който се наблюдава по Черноморието.

Респективно, намалява и интересът на гражданите на Русия към покупката на втори дом в България, което се обяснява с няколко причини – икономическата криза в Русия заради западните санкции, обезценяването на рублата и геополитическото напрежение в Украйна.

Спадналият интерес на руските купувачи на ваканционни имоти обаче се компенсира от клиенти от други националности. Новият офис на Arco Real Estate в Слънчев бряг обслужва активно български граждани, както и граждани на Украйна, Израел, Чили, Германия и Естония.

“Мотивът за покупка на ваканционен имот от българските граждани съвпада с мотивите им за покупка на жилищен имот като цяло – търсене на убежище за спестяванията им и добра инвестиция. Покупката на имот е най-нискорисковото решение за инвестиция. Пазарът има голям потенциал и ще привлича нови купувачи, включително и от други националности, а клиентите стават все по-взискателни към имотите”, коментира Татяна Одарюк, мениджър “Ваканционни имоти” в Arco Real Estate.