Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет заяви, че появилата с в някои медии информация, че той и италианският имотен агент Алесандро Прото са купили гръцки остров са "пълна измислица."

"Докато тези неща не започнаха да излизат в медиите, никога не бях чувал за този човек, който изказва тези твърдения за гръцки остров," казва Бъфет в специално изявление.

Вестник Proto Thema информира за продажбата в събота, а множество агенции разпространиха новината.

Вижте още: Най-евтините гръцки острови на пазара в момента

В електронно съобщение до Reuters, компанията на Прото Proto Enterprises, казва, че изявлението на Прото е било погрешно преведено. Proto Enterprises също така не е свързана с изданието Proto Thema.

"Г-н Прото никога не е казвал, че Уорън Бъфет е купил остров в Гърция. Казал е, че има интерес остров да бъде предложен на Бъфет," пише в електронното съобщение Федерика Сала, асистент на Прото. "Ако медиите са предали новината по различен начин, отговорността за това не е наша," казва още Сала.

Сала казва още, че Прото се надявал да се възползва от медийното покритие "за да се свърже директно с г-н Бъфет."

След това завършва писмото с парафраза на известен цитат, който самият Бъфет използва често: "Човек може да разбере кой плува гол, чак след като мине отливът."

Сала пише: "Чак когато мине отливът, виждаш кой е облечен. В този конкретен случай г-н Прото е облечен и ще продаде остров в Гърция на г-н Бъфет рано или късно."