По-рано този месец състезателят по американски футбол Дез Брайънт подписа нов петгодишен договор с Далас Каубойс на стойност 70 млн. долара.

Хората, които са запознати с навиците на Брайънт, се надяват обаче, че първото нещо, което си е купил след подписването на договора, е часовник.

В последните няколко години уайд рисийвърът на Далас Каубойс е изгубил между 400 000 и 1 млн. долара от пропуснати рекламни договори и участия заради това, че постоянно закъснява, информира Bleacher Report.

Според изданието най-малко три големи компании, между които и Pizza Hut, са имали рекламни договори с Брайънт, но той редовно е пропускал рекламни събития или е закъснявал за заснемането на рекламни материали. Това му е струвало доста пари и в момента Jordan Brand е единственият му голям спонсор.

Вижте още: Бивш играч от НБА обясни защо спортистите фалират

През януари Брайънт трябвало да заснеме реклама за Pizza Hut, която да бъде излъчена по време на Супербоул. Той заявил, че ще бъде на линия, след което в последния момент казал, че няма да се яви. Така от компанията се свързали с куотърбека на Далас Тони Ромо, който заснел рекламата и съответно получил парите вместо Брайънт.

Според източници на изданието в последните сезони Брайънт редовно се явява със закъснение за тренировки, пътувания и най-различни събития на отбора.