Google е една от компании, които са потенциални кандидати за покупката на Twitter - или поне така тръбят щатските медии. На хартия това наистина изглежда перфектно, тъй като Google се провали с Google+ и компанията може да се конкурира с Facebook именно чрез Twitter.

Микроблогът от своя страна отчита спад в цената на акциите си за последната година с 33%, до 29 долара за брой. Листването на компанията на Nasdaq бе при цена от 26 долара, но първите сделки се сключиха на 45 долара за акция.

Наскоро Дик Костоло напусна поста на главен изпълнителен директор и в момента той се изпълнява от един от основателите на компанията Джак Дорси. Дорси би бил перфектен изпълнителен директор, но той изпълнява тази позиция и в друга компания Square, чиято цел също е да стане публична.

И докато Twitter продължава да търси своя нов главен изпълнителен директор, част от служителите напускат, като търсят по-добри алтернативи за себе си.

Кешът на Google в момента е 70 млрд. долара, докато оценката на Twitter е 17 млрд. долара. Google може да си позволи да купи Twitter на тази цена.

Но Google една ли ще го направи. Или поне така твърди Амир Ефрати, технологичен репортер от сайта The Information.

Ефрати, който е смятан за един от най-добрите технологични журналисти, пусна туит, в който казва, че на съоснователя на Google Лари Пейдж не му пука за Twitter, но изразено в малко по-нецензурен вариант.