Pioneer Investments е Най-доброто дружество за управление на активи в облигации за 2015 г. според международното издание Global Investor. Наградата е признание за доброто представяне на активите в облигации под управление в Европа, САЩ и развиващите се пазари.

В избора на победител са участвали шест независими съдии, които са оценявали управляващите дружества на база на широката международна мрежа на компаниите, предлагането на разнообразни продукти и възможност за развитие и внедряване на иновации.

„Pioneer Investments е безспорен победител в категорията за Най-добро дружество за управление на активи в облигации благодарение на успешната си стратегия, доброто управление на риска и комуникацията с клиентите“, коментират от Global Investor Magazine.

Фондовете Pioneer се предлагат в България чрез клоновата мрежа на най-голямата банка в страната – УниКредит Булбанк.

Pioneer Investments e първото управляващо дружество на българския пазар и запазва лидерската си позиция на пазара от създаването си. Клиенти на УниКредит Булбанк могат да инвестират във фондовете на Pioneer Investments във всички филиали на банката, като по този начин разпределят личните си спестявания в различни финансови инструменти.

Pioneer Investments предлага пълна гама инвестиционни решения. Спестовните планове на дружеството са предназначени за юридически и физически лица и дават голяма свобода при избора на най-подходящия спестовен план според рисковия профил и възможностите на клиента.

Взаимните фондове Pioneer Investments предлагат висококачествени инвестиционни схеми при ниска сума на вложението, прозрачност при управление на инвестициите и висока ликвидност на средствата.

* Текстът не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.