Как хората приготвят яйца в различни държави по света?
Хората ядат яйца от най-древни времена. Йероглифи от древните египтяни показват слуги, които приготвят щраусови яйца.
Римляните също редовно са консумирали яйца. Те са много здравословни – едно яйце има 75 калории и 7 грама протеин.
Виж още: Каква пица ядат в различните държави по света?
Не е нужно винаги да ги ядете на очи. Вижте няколко начина да ги приготвите от различни краища по света:
Мексико – Хуевос Рамчерос
Те са пържени с доматен чили сос, върху тортия от царевица и с гарнитура от ориз и боб.
Япония: Онсен Тамаго
Японският деликатес се приготвя, като яйцата се готвят на бавен огън. Сервират се в купа с бульон или соев сос.
Филипините: Балут
Това ястие е за по-авантюристично настроените.
Това не е просто яйце, а вече оформящ се ембрион, който се вари жив и се изяжда директно от черупката.
Тунис: Брик
Цялото яйце се обгръща в лук, риба тон и магданоз. Всичко това се пържи и се гарнира със сирене.
Великобритания: Скоч Ег
Това е твърдо сварено яйце, обвито с наденица. Яде се с хляб.
Аржентина: Матамбре
Това е руло от пържола с варени яйца, зеленчуци и подправки.