Няма да откриете знаци, които да ви упътят как да стигнете до нея. Кипящата река е най-пазената тайна в национален парк Йелоустоун.

Местното население умишлено създава неудобства на туристите, с цел да предотврати струпването на прекалено много туристи. Да, но в отворен свят като днешния, когато всяко едно кътче от Земята е снимано, кипящата река не може вече да убегне от погледа ни.

Ето защо решихме да ви дадем възможност да я разгледате и да научите още нещо за нея!

Влизате през северния вход на парка Йелоустоун, продължавате по пътя към горещите извори Мамот и стигате до станцията на рейнджърите. Там ще видите място, което е маркирано като 45-ия паралел (този, който указва половината път между линията на Екватора и Северния полюс).

След това пред очите ви ще се появи паркинг вляво, където е желателно да оставите колата си. Оттук нататък продължавате пеша. Вървете докато стигнете до р. Гарднър. Със сигурност ще разберете, когато стигнете на мястото, защото там ще ви очаква бенд, където водата сякаш буквално кипи!

Точно тук горещите води от изворите излизат от вододела, за да се влеят в студените води на реката. Мястото, не се съмнявайте, е идеално за плуване (да, позволено е!). Можете да идвате тук почти целогодишно. Посещенията са разрешени през лятото, есента и зимата. През пролетта мястото е затворено, тъй като реката прелива.

По време на зимата пейзажът наоколо е доминиран от снега (трябва да имате предвид, че се намирате на над 1000 метра над морското равнище). Срещата на горещата и студената вода създава изключително красива гледка. Навсякъде има пара, а условията за каляване на тялото са идеални.

Имайте предвид, че след залез слънце посещенията са забранени. Освен това не са разрешени къмпингуването и консумирането на алкохол.